Woordhelder

Achtergrond

Jan-2005     
Oprichting van Opdidakt Supplies 
Opdidakt Supplies wordt opgericht door onder andere Mathieu van de Water, als een bedrijf dat gelieerd is aan Opdidakt BV. Opdidakt BV is een groot instituut voor onderwijskundige en psychologische begeleiding. Het kantoor van Opdidakt Supplies is ook gevestigd in het hoofdkantoor van Opdidakt, wat destijds in het Brabantse dorp Heesch zat.
We hebben in eerste instantie voor de eigen cliënten van Opdidakt verschillende producten verzameld ter ondersteuning van dyslexie en NLD. De producten voor NLD zijn na twee jaar afgestoten. Er is toen gekozen om de volledige aandacht te geven aan dyslexiehulpmiddelen. In de loop van de jaren is het assortiment uitgebreid met nuttige en kwalitatief zeer goede producten.

Jan-2008      
Opdidakt Supplies komt volledig op de naam van Mathieu van de Water. Hierdoor kan de groei van de onderneming doorgezet worden. Het bedrijf wordt met een aantal werknemers en teruggekeerde/terugkerende? krachten steeds  groter. Hierdoor is er ook meer tijd om kennis te vergaren in het buitenland, en zijn er een aantal intensieve samenwerkingen opgezet met onder andere ClaroRead.

2010           
Het kantoor wordt verbouwd waardoor er meer ruimte is voor werkplekken en een groter magazijn. Dit is vooral voor de webshop een enorme stap vooruit. Het magazijn biedt nu meer ruimte waar we voorraad kunnen opslaan. Dit zorgt voor een nog snellere levering.

2013           
Wederom uitbreiding van het team waardoor de webshop nu 5 dagen in de week, tijdens kantooruren, bemand wordt. De kennis van ICT en de technieken achter de software die we verkopen wordt hiermee ook vergoot. Dit biedt kansen voor de toekomst!

2014           
Door de inmiddels uitgebreide kennis en intensieve samenwerkingen hebben we zelf een aantal producten ontwikkeld voor mensen met taalproblematiek. Voor ons een enorm interessante uitdaging, waar  mensen uit het vakgebied enthousiast op reageren. Programma’s als Interflits en de Zuidvallei hebben we nog steeds in ons assortiment en worden nog altijd positief ontvangen. Dit willen we voor in de toekomst dan ook vasthouden en blijven vernieuwen.

Jan-2015      
Opdidakt Supplies wordt Woordhelder…
Opdidakt Supplies was een begrip in de onderwijswereld, maar door de groei van het bedrijf was er steeds meer de wens om een meer eigen identiteit te creëren. Woordhelder is de nieuwe naam van Opdidakt Supplies. Een naam die vertelt wat we doen: woorden weer helder maken! Bij de nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website.

Mei-2016      
Voor de klanten en leveranciers van Woordhelder niet meer dan een formaliteit: de verandering van de rechtsvorm naar een BV. Voor ons betekent het weer een grote stap vooruit naar een toekomst vol ambities en uitdagingen.

Juni-2016     
Op 1 juni verhuist Woordhelder vanuit de thuisbasis Heesch naar de prachtige Brabantse hoofdstad: ’s-Hertogenbosch. Daar betrekken we een mooi en ruim kantoor aan de Onderwijsboulevard. In dit bruisende en groeiende deel van de stad hebben we een ruimte gevonden waar we plaats kunnen bieden aan onze werkplekken, een magazijnruimte en een fijne en lichte presentatieruimte. Hierdoor hebben we in “huis” een plek waar we trainingen kunnen aanbieden en presentaties kunnen geven.