Woordhelder

Automatiseren, 3 mappen

Snel overzicht

Automatiseren deel 1 t/m 3 voor het automatiseren van de bewerkingen t/m 20, 100 en 1000. Bij elk onderdeel van de leerlijn worden passende spelletjes aangeboden, die het automatiseren stimuleren. Overzichtelijk, goed onderbouwd, voorzien van toetsen en met zeer uitgebreid oefenmateriaal!

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 425,00

Click on above image to view full picture

Meer afbeeldingen

Beschrijving en Doel
Hoe te gebruiken
Inhoud

Beschrijving en Doel
Met het pakket Automatiseren 1, 2 en 3 krijgen leerlingen de volgende onderdelen van het automatiseren op een speelse manier aangeboden:

 • getalbeelden, splitsen, sommen t/m 20 (map 1)
 • vermenigvuldigen en delen t/m 100 (map 2)
 • bewerkingen t/m 1000 (map 3).

Insteek is de methode die op school gebruikt wordt. Door op het juiste moment de geschikte spelletjes aan te bieden krijgen leerlingen meer oefenmomenten om de stof te automatiseren en het automatiseren te onderhouden.

Hoe te gebruiken
Via analyseschema's van de verschillende rekenmethodes en toetsen kunt u kiezen uit een groot aantal spelletjes. Er zijn legio toepassingen te bedenken waarvan er enkele in de mappen beschreven staan. De spelletjes uit map 1 zijn voor wat betreft het oefenen te gebruiken in groep 3 en 4 en voor het onderhouden in groep 4 en 5. De spelletjes uit map 2 zijn voor wat betreft het oefenen te gebruiken in groep 4 en 5 en voor het onderhouden in groep 5 en hoger. De spelletjes uit map 3 zijn voor wat betreft het oefenen te gebruiken in groep 4, 5 en 6 en voor het onderhouden in groep 5 en hoger. De mappen zijn geschikt voor het gebruik tijdens de remedial teaching, in de thuissituatie en in de klas. Er zijn gevarieerde hulpmaterialen verkrijgbaar die ingezet kunnen worden bij gebruik van het programma Automatiseren.

Inhoud
De volgende onderdelen worden in map 1 behandeld:

 • getalbeeld (met vingerbeelden en op het rekenrek)
 • splitsen van 1 t/m 10
 • optellen en aftrekken t/m 20 (in 3 fasen)

De onderdelen die in map 2 worden behandeld zijn:

 • tafels t/m 10
 • deeltafels t/m 100

In map 3 worden de volgende onderdelen behandeld:

 • optellen en aftrekken t/m 100 (met en zonder tientaloverschrijding)
 • optellen en aftrekken met en door de 100
 • optellen en aftrekken t/m 1000
 • vermenigvuldigen t/m 1000 en delen t/m 1000

Alle mappen hebben bij elk onderdeel een serie (kopieerbare) opdrachtkaartjes met een leerlingdeel en een leerkrachtdeel. Op het leerlingdeel wordt het spel in stripvorm uitgelegd. Er is een picto die verwijst naar het te gebruiken materiaal en er staat met picto's aangegeven met hoeveel personen het spel gespeeld kan worden. Op het leerkrachtdeel staat met een code aangegeven waar het spel past in de leerlijn. Ook staat de uitleg van het spel met de benodigdheden verwoord.

Bij de opdrachtkaartjes zit het benodigde materiaal in kopieervorm in de map. In de handleiding is een leerlijn opgenomen met daarin informatie over de leerlijn in de verschillende rekenmethodes en de spelletjes die gebruikt kunnen worden. Voor elke groep zijn automatiseringstoetsen opgenomen met registratieformulieren.

Meer weten over het remediërend rekenprogramma automatiseren?Door hier te klikken kunt u de brochure downloaden. 

Dit product is door Giralis Groep ontwikkeld. Opdidakt heeft Giralis in 2013 overgenomen. Alle remediërende materialen worden door Woordhelder verkocht.
Wordt geleverd in 3 mappen.

Automatiseren deel 1 t/m 3 voor het automatiseren van de bewerkingen t/m 20, 100 en 1000. Bij elk onderdeel van de leerlijn worden passende spelletjes aangeboden, die het automatiseren stimuleren. Overzichtelijk, goed onderbouwd, voorzien van toetsen en met zeer uitgebreid oefenmateriaal!