Woordhelder

ClaroRead Versie 7 standaard (Basisschool onder de 100 leerlingen)

Snel overzicht

ClaroRead schoollicentie...

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 950,00

Click on above image to view full picture

Meer afbeeldingen

€ 950,00

ClaroRead is Software voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. ClaroRead is ontwikkeld om pc gebruikers van alle leeftijden te helpen bij het maken, lezen, controleren en corrigeren van teksten.

Schoollicentie
Deze versie betreft de 5 user licentie voor een basisschool. Het betreft een licentie voor onbeperkt gebruik binnen het schoolnetwerk. 

Wintoets
ClaroRead werkt perfect samen met Wintoets van De Rode Planeet. Lees er hier meer over.

Laat je computer praten met een menselijke stem
Claroread spreekt de woorden en/of zinnen die getypt worden direct uit. ClaroRead maakt gebruik van de toonaangevende RealSpeak Solo text-to-speech stemmen van Scansoft. Dit wil zeggen dat het programma met een natuurlijke stem voorleest. De tekst kan vanaf ieder punt in de tekst voorgelezen worden.

Het is ook mogelijk om een enkel woord voor te laten lezen. Dit is mogelijk door met de muis op een woord te gaan staan en op de Control toets (CTRL) van het toetsenbord te duwen.

Het unieke aan Claroread is de integratie met ieder programma dat op de computer geïnstalleerd is. Zo kan bijna alle tekst op de computer voorgelezen worden.

Stemmen
ClaroRead heeft standaard de Nederlandse en Engelse taal geïntegreerd. Indien wenselijk kunnen er meer talen toegevoegd worden. Er zijn nog 20 talen beschikbaar.

Werkt met Microsoft Word, vanaf Word 2003
ClaroRead  werkt perfect samen met Word. De werkbalk van Claroread zal automatisch koppelen aan deze programma's.

Werkt met Adobe Reader
ClaroRead werkt erg goed samen met Adobe Reader. In Adobe Reader 11 kunnen antwoorden ingevuld worden. Ook is het mogelijk om teksten te arceren, lijnen te trekken of woorden te omcirkelen. 

Werkt met Internet Explorer 
ClaroRead zal internetsites in Internet Explorer voorlezen met meeleescursor.

Alle overige programma's 
Het is mogelijk om teksten in ieder willekeurig programma voor te lezen. ClaroRead zal simpelweg altijd koppelen. Selecteer de tekst en deze wordt direct voorgelezen.

Geavanceerde meeleescursor
De meeleescursor "focus op zin" (op een zin concentreren) werkt erg fijn. Claroread zal alle tekst die niet voorgelezen wordt grijs maken (in Microsoft Word). De zin die gelezen wordt kleurt zwart, de woorden die gelezen worden krijgen een andere kleur (dubbele meeleescursor). Zo is bij de gebruiker duidelijk waar de zin start en eindigt en wordt de aandacht gevestigd op het woord dat voorgelezen wordt. ClaroRead zal ook op het internet met een meeleescursor werken. In een PDF file kan ook gelezen worden met meeleescursor evenals op Internet.

Veranderen van regelafstand
Met deze functie kan de regelafstand eenvoudig veranderd worden zonder dat er een selectie in Microsoft Word gemaakt hoeft te worden. Dit is erg handig omdat deze functie moeilijk te vinden is in Microsoft Word.

Homofonen en moeilijke woorden
Homofonen zijn woorden die hetzelfde klinken maar anders geschreven worden en vaak ook iets anders betekenen. Een bekend voorbeeld is wij (als een persoonlijk voornaamwoord) en wei (als een wei waar koeien in staan). Claroread zal alle homofonen die in Nederland bekend zijn herkennen en deze uitleggen. Zo kan een gebruiker van het programma controleren of hij/zij de juiste schrijfwijze heeft toegepast. Een andere functie in Claroread heet moeilijke woorden. Deze is persoonlijk aan te maken. Schrijft een gebruiker van het programma vrouw altijd als vruow, dan kan dit toegevoegd worden in de moeilijke woorden database. Claroread zal het woord herkennen en de juiste schrijfwijze aangeven. De gebruiker kan het woord dan verbeteren.

Controleren van woorden
Het controleren van woorden is nu extra uitgebreid. Betekenissen van woorden kunnen opgezocht worden. Ook is het mogelijk om veel gemaakte fouten bij een gebruiker te corrigeren. Schrijft iemand altijd weps in plaats van wesp dan kan dit gecorrigeerd worden in de moeilijke woorden database van Claroread.

Samenvattingen maken
Het programma om samenvattingen te maken heet ClaroCapture. Alle tekst die een gebruiker selecteert in een document kan worden samengevat. Bij ieder programma geldt: selecteer de tekst die belangrijk is en maak de samenvatting. In Word kan gewerkt worden met markeren. De tekst kan in verschillende kleuren gemarkeerd worden en wordt vervolgens per kleur samengevat. Ook is het mogelijk om direct afbeeldingen in de samenvatiing toe te voegen. Wanneer alle tekst die nodig is voor de samenvatting compleet is kan het hele document zeer snel omgezet worden naar een Word document. Dit document kan vervolgens voorgelezen worden door Claroread. Een superfijn programma dat helpt bij het studeren!

Scannen van boeken en omzetten van foto PDF files
Wij adviseren u dan om te werken met ClaroRead Pro

Opslaan van documenten als audio of videobestand
Met Claroread is het mogelijk om word documenten om te zetten naar een audio of videobestand. Met deze functie is het mogelijk om bijvoorbeeld een samenvatting van een proefwerk Aardrijkskunde om te zetten naar een geluidsbestand. Dit geluidsbestand kan vervolgens geplaatst worden op een mp3 speler zodat de samenvatting nog een keer beluisterd kan worden. Het is met deze versie van Claroread ook mogelijk om dit als videobestand op te slaan zodat ook de tekst die voorgelezen wordt in beeld verschijnt.

ClaroRead is zeer goede voorleessoftware die uitermate geschikt is voor mensen met dyslexie. Alle tekst op de computer kan met natuurlijke stemmen voorgelezen worden.

De basis
Als je ClaroRead opstart krijg je een werkbalk in beeld. Deze werkbalk zal in beeld blijven staan. Als de werkbalk in beeld staat kan alle tekst voorgelezen worden. Hieronder ziet u de werkbalk van ClaroRead Pro: 1. 1. Lezen van teksten
 2. Het laten voorlezen van tekst kan in iedere omgeving. Het beste werkt ClaroRead met Microsoft Word, Open Office, Internet Explorer en Adobe Reader. Voorlezen gaat doormiddel van het plaatsen van de cursor en klikken op afspelen of doormiddel van het selecteren van de tekst. ClaroRead kan teksten lezen in ieder bestandsformaat.

 3. 2. Maken van teksten
 4. ClaroRead is een goede hulp bij het maken van teksten. ClaroRead helpt bij de spelling van woorden (spelling controle, homofonenfunctie en woordvoorspeller) en controle van woorden (betekenis). Verder is het feit dat eigen gemaakte tekst direct voorgelezen kan worden erg belangrijk. De gebruikers kan zijn of haar eigen tekst controleren op zinsbouw en of de tekst over komt zoals deze bedoelt is.

 5. 3. Bestuderen van teksten
 6. Met ClaroRead is het mogelijk om een samenvatting te maken ook kan de samenvatting opgeslagen worden als audio bestand.

Belangrijk om te weten
ClaroRead kent vele mogelijkheden. Dit zijn mogelijkheden die belangrijk zijn bij het bepalen van de juiste versie.

 1. 1. Digitale boeken Dedicon laten voorlezen
 2. Indien gewenst kan ClaroRead uitgebreid worden met ClaroRead Boeklezer. Met ClaroRead Boeklezer kunnen alle beschikbare school en studieboeken voorgelezen worden. Dedicon is leverancier van deze digitale schoolboeken. Er zijn digitale boeken beschikbaar voor het basis en voortgezet onderwijs. Het is mogelijk om de teksten in te vullen en uit te printen.

 3. 2. Scannen
 4. Met ClaroRead Plus en ClaroRead Pro is het mogelijk om zelf digitale boeken te maken. Dit kan door het inscannen van het boek. De opmaak blijft volledig behouden. Dit wil zeggen dat na een scan het boek er op het scherm exact hetzelfde uitziet als het originele boek. Het boek kan nu ook ingevuld worden met Adobe Reader 11 (de gratis versie van Adobe Reader).

  Mogelijkheden en Vergelijk

  ALGEMEEN ClaroRead Standaard ClaroRead Plus      ClaroRead Pro      
  Leverbaar op CD
  Aantal Installaties  3  3  3
  Leverbaar op USB      
  Leverbaar als netwerk versie      
  Dedicon schoolboeken

   

  Met Boeklezer

   

  met Boeklezer

   

  Met Boeklezer

  SCANNEN      
  Scan OCR functie      
  PDF scan bewerkbaar       
  Kan van beeldscherm scannen      
   LEZEN      
  Leest in Word / Open Office      
  Leest in PDF      
  Leest direct van internet      
  Koppelt met alle programma's
   WERKEN IN      
  Invullen van een PDF      
  Invullen van een digitaal Dedicon boek  

   

  Met Boeklezer

   

   

  Met Boeklezer

   

   

  Met Boeklezer

  Teken in een PDF      
  Lijnen trekken in een PDF      
  VOORLEESSTEMEN EN TALEN      
  Aantal talen  NL/ENG/D  NL/ENG/D  NL/ENG/D/FR
  Talen uit te breiden  Ja  Ja  Ja
  Aantal NL stemmen  2  2  2
  Soort Stem Vocalizer
  (Verbeterde Realspeak)
   Vocalizer 
  (Verbeterde Realspeak)
   Vocalizer 
  (Verbeterde Realspeak)
  INSTELLEN MEELEZEN      
  Markeren van het woord bij lezen      
  Markeren van de zin bij lezen      
  Leessnelheid aan te passen      
  Klik en leesfunctie      
  Pauze tussen woorden      
  SPELLING      
  Homofonen met uitleg      
  Homofonen met plaatje       
  Spellingcontrole      
  Uitleg + context spellingcontrole      
  Synoniemen      
  Logboek fout gespelde woorden      
  WOORDENBOEK / WOORDVOORSPELLER      
  Woordenboek NL      
  Speciale examenversie beschikbaar      
  Vertaalfunctie      
  Woordvoorspeller NL      
  Woordvoorspeller vreemde talen      
  Woordvoorspeller aan te vullen      
  EXTRA FUNCTIES       
  Mindmappen      
  Sprekende rekenmachine      

  Samenvatten in iedere omgeving
  (o.a. Word, PDF, Internet)

       
  Audio fragment van tekst kunnen maken      
  Video fragment van tekst kunnen maken
  9niet op de USB versie) 
       
Technische specificaties
 • •Windows 8, Windows 7 SP1, XP SP3, Vista SP2
 • •1GB RAM
 • •1.25GB Harde schijf
 • •DVD drive (indien u werkt met een notebook zonder DVD is dat geen probleem)
 • •Microsoft Word 2003 of later
 • •Geluidskaart
 • •Scanner supporting TWAIN or WIA
 • •150-500MB voor elke stem

Netwerken
Scholen werken met verschillende netwerken en verschillende standaarden. ClaroRead kan werken op alle netwerken. Een aantal voorbeelden zijn Citrix, Thin Clients, Terminal servers of The Cloud. Een basisinstallatie gaat met MSI files. Active directorys en scripts om te installeren worden meegeleverd.

Vooral het basisonderwijs besteedt het onderhoud van het netwerk uit aan externe bedrijven. ClaroRead is geaccrediteerd door de meeste van deze bedrijven (Skool, deklas.nu, Station to Station, Unilogic, Actacom enz.). Is ClaroRead niet geaccrediteerd door uw netwerkleverancier neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor de accreditatie.