Woordhelder

ClaroRead schoollicenties

ClaroRead is te bestellen als schoollicentie. U bestelt dan een versie die u op het netwerk kunt installeren. Bij een schoollicentie zijn er een onbeperkt aantal installaties en gebruikers binnen de school.

Netwerken
Scholen werken met verschillende netwerken en verschillende standaarden. ClaroRead kan werken op alle netwerken. Alle bestanden die nodig zijn voor de installatie worden worden meegeleverd. Tevens kan ClaroRead in de Cloud werken middels Cloud componenten en de Chrome extensie. 


Mogelijkheden

ClaroRead kent 2 licentievormen:

  • Afkoop

De licentie van ClaroRead wordt afgekocht. Daarna kunt u kiezen voor Update en Support (een jaarlijks bedrag) en de optie voor thuisgebruik.

  • ClaroRead Compleet

Met ClaroRead Compleet kunt u ClaroRead op uw netwerk installeren. Tevens kan de leerling thuis gebruik maken van ClaroRead. Er wordt altijd met de laatste versie van ClaroRead Pro gewerkt. Het gebruik is onbeperkt. Er is dus geen limiet aan de hoeveelheid gebruikers. Boeklezer en ClaroRead in de Cloud zijn inbegrepen bij deze licentievorm. U betaalt een jaarlijks bedrag voor ClaroRead Compleet.

Vraag voor ClaroRead Compleet een offerte aan. Neem daarvoor contact met ons op.

Licenties
Het aantal gebruikers hoeft niet onbeperkt te zijn. Het is ook mogelijk om te kiezen voor vijf gebruikers.

Thuisgebruik
Er zijn diverse mogelijkheden voor thuisgebruik. Er zijn mogelijkheden waarbij de ouders/verzorgers in het geheel geen kosten hebben en mogelijkheden waarbij ouders/verzorgers deze kosten zelf betalen, maar dan wel volledig eigenaar worden van de licentie. Ook een combinatie van deze opties behoort tot de mogelijkheden.

Als de school, stichting of het SWV alle kosten van thuisgebruik op zich neemt, moet hiervoor een jaarbedrag worden betaald. Als de ouders/verzorgers zelf de licentie kopen krijgen ze korting op ClaroRead. Een thuisgebruik USB-stick voor thuisgebruik kost dan € 99,50.

Trainingen
We hebben voor ClaroRead een vaardigheidstraining gemaakt. Deze training leert u om stap voor stap te werken met het programma. ClaroRead is zeer gebruiksvriendelijk. Het laten voorlezen van tekst is dan ook geen enkel probleem. Wilt u meer weten over invoeren van de software, didactische inzet, digitaliseren enz. enz. dan is de training interessant. Een training is altijd interessant als startpunt. Na de training kan actief gestart worden met werken in ClaroRead.

Update en Support
Om iedere keer met de laatste versie van ClaroRead te kunnen werken is het mogelijk om een Update en Support-abonnement af te sluiten. Hiervoor gelden vaste prijzen.

Versies
ClaroRead Standaard en ClaroRead Pro zijn te bestellen als netwerkversie. Ook een combinatie van meerdere versies, waarbij de hele school, stichting of SWV ClaroRead Standaard gebruikt en een x aantal computers voorzien zijn van ClaroRead Pro, is mogelijk Documenten die zijn gescand en omgezet met ClaroRead Pro kunnen ook voorgelezen worden door ClaroRead Standaard.

U kiest de versie o.b.v. het totaal aantal leerlingen op een school. De prijzen zijn afgeleid van het totaal aantal leerlingen waarbij we ervan uitgaan dat 3,6% dyslectisch is. Dit geldt voor middelbare scholen. Voor basisscholen, MBO's, HBO's en universiteiten gelden vaste prijzen.

Het is mogelijk om direct een licentie te bestellen, maar uiteraard kunt u ook eerst een offerte opvragen. Neem hiervoor contact met ons op.

Toon
Sorteer op
Toon
Sorteer op