Woordhelder

Daisy speler Plextalk PTN 2

Snel overzicht

Met de Daisy speler Plextalk PTN2 kunt u snel en effectief naar informatie op Daisy cd-s zoeken. Tevens zijn toonhoogte en voorleessnelheid eenvoudig aan te passen.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 425,00

Click on above image to view full picture

Meer afbeeldingen

Zeer gebruikersvriendelijk; eenvoudige navigatie door inhoudsopgave, hoofdstukken en pagina's. Werkt ook met geheugenkaart. Spreekt de totale afspeeltijd, gebruikte afspeeltijd en nog te gebruiken afspeeltijd uit. Speelt verder vanaf het laatst gestopte punt. Hoge weergavekwaliteit. Toonhoogte en voorleessnelheid eenvoudig aan te passen. Start automatisch met afspelen cd-rom. Ingebouwde spraaksynthese. Hierdoor is het mogelijk om getypte tekst over te brengen naar de Daisy speler (via een SD kaart) en deze voor te laten lezen. Met nummeriek toetsenbord. Met sleeptimer: schakelt zichzelf na een vooraf ingestelde tijd uit. Met ingebouwde oplaadbare batterijen (speelduur max. 5 uur) en adapter .
Wat is Daisy Daisy is een afkorting van Digital Accesible Information SYstem (= digitaal toegankelijk informatie systeem). Het is een digitale vorm van ingesproken tekst. De tekst wordt door mensen ingesproken wat door de gebruikers als bijzonder prettig wordt ervaren. Een Daisy boek is een digitaal luisterboek op een CD rom die op iedere computer kan worden voorgelezen. Er zijn zowel digitale schoolboeken beschikbaar als leesboeken, tijdschriften en kranten. Via Dedicon en het Loket Aangepast Lezen kunnen deze gesproken teksten worden aangeschaft. Bij Dedicon kunt u schoolboeken bestellen. 80% van de schoolboeken zijn ingesproken. Daisy speler Digitale boeken kunnen ook op een Daisy speler worden afgespeeld. Een Daisy speler is een praktisch alternatief voor een computer, doordat deze klein en draagbaar is. Daisy spelers hebben een aantal gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Zo bestaat de mogelijkheid om binnen een digitale boek snel te navigeren naar een specifieke pagina of hoofdstuk. Iedere gebruiker kan zijn of haar persoonlijke voorkeur betreffende het voorleestempo en volume instellen. Er zijn verschillende soorten spelers met eigen functionaliteiten, zodat er keuze is voor iedere eindgebruiker. Bij enkele Daisy spelers is het tevens mogelijk om eigen teksten te laten voorlezen, waardoor een Daisy speler leerlingen en volwassenen nog meer kan ondersteunen. Alle Daisy spelers zijn zeer geschikt voor slechtzienden of visueel gehandicapten (muv de Tablets) en voor dyslectici. Toekomst Wilt u wel de voordelen van een Daisy speler maar bent u op zoek naar een hulpmiddel met meer mogelijkheden? Er is een Samsung Galaxy Tablet beschikbaar inclusief Daisy speler. Naast de Daisy functie kunt u de tablet gebruiken voor alle bekenden doeleinden zoals het gebruik van internet, het lezen van mail, het plaatsen van foto’s en het downloaden van Android apps.
Afmetingen: 17,2 x 22 x 5,6 cm. Gewicht: 1200 gram