Ook in de kerstvakantie is het belangrijk en goed om door te blijven lezen. Daarom heeft Eefke voor deze kerstvakantie het Kerst-leesboekje gemaakt. Met het kerstboekje hopen we u een handvat te geven om het lezen in de vakantie te stimuleren. 

Tip 1 - Lees wat je leuk vindt.
Het is belangrijk dat lezen tijdens de vakantie leuk is. Dus laat uw kind boeken of teksten kiezen die hij of zij leuk vindt. Kijk niet zozeer naar het leesniveau, maar laat uw kind boeken kiezen die hem of haar aanspreken en aansluiten bij de interesses.  

 

Tip 2 - Goed voorbeeld.
Door tijdens de vakantie zelf ook regelmatig te lezen, laat u zien dat lezen leuk is. Door zelf het goede voorbeeld te geven, zal uw kind ook sneller gaan lezen. Daarnaast kunt u ook samen lezen met uw zoon of dochter. Lees tegelijkertijd voor uit een boek of lees om de beurt een zin of alinea.

 

Tip 3 - Combineer met leuke activiteiten.
Ook tijdens de kerstvakantie staan er vast allerlei leuke activiteiten op de planning. Uw kind kan tijdens deze activiteiten lezen. Uw kind kan lezen in een vakantie-doeboek of de handleiding van een gezelschapsspel voorlezen. Gaat u een recept maken, laat uw kind dan meehelpen en het recept voorlezen. 

 

Tip 4 - Download hier het vakantieboek voor de kerst.
In het kerstboekje van Woordhelder staan onder andere een leesmeter, leuke spelletjes en een lekker recept voor kerstkoekjes om in de kerstboom thuis te hangen! (of om direct op te eten, natuurlijk)

Klik hier om het kerstboekje te downloaden