Woordhelder

Daisy speler Plextalk Linio (PTX1) tafelmodel

Snel overzicht

De Plextalk Linio (tafelmodel) is een draagbare Daisy speler waarmee gesproken Daisy teksten via internet kunnen worden gestreamd en gedownload.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 460,00

Click on above image to view full picture

Meer afbeeldingen

Met de Daisy speler Plextalk Linio kunnen gesproken Daisy boeken, kranten en tijdschriften via internet (draadloos) worden gestreamd en gedownload. De Linio is een draagbare Daisy speler en is hierdoor overal te gebruiken. Inclusief uitgebreide navigatiemogelijkheden.
Wat is Daisy
Daisy is een afkorting van Digital Accesible Information SYstem (= digitaal toegankelijk informatie systeem). Het is een digitale vorm van ingesproken tekst. De tekst wordt door mensen ingesproken wat door de gebruikers als bijzonder prettig wordt ervaren.

Een Daisy boek is een digitaal luisterboek op een CD rom die op iedere computer kan worden voorgelezen. Er zijn zowel digitale schoolboeken beschikbaar als leesboeken, tijdschriften en kranten. Via Dedicon en het Loket Aangepast Lezen kunnen deze gesproken teksten worden aangeschaft. Bij Dedicon kunt u schoolboeken bestellen. 80% van de schoolboeken zijn ingesproken.

Daisy speler
Digitale boeken kunnen ook op een Daisy speler worden afgespeeld. Een Daisy speler is een praktisch alternatief voor een computer, doordat deze klein en draagbaar is. Daisy spelers hebben een aantal gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Zo bestaat de mogelijkheid om binnen een digitale boek snel te navigeren naar een specifieke pagina of hoofdstuk. Iedere gebruiker kan zijn of haar persoonlijke voorkeur betreffende het voorleestempo en volume instellen.

Er zijn verschillende soorten spelers met eigen functionaliteiten, zodat er keuze is voor iedere eindgebruiker. Bij enkele Daisy spelers is het tevens mogelijk om eigen teksten te laten voorlezen, waardoor een Daisy speler leerlingen en volwassenen nog meer kan ondersteunen. Alle Daisy spelers zijn zeer geschikt voor slechtzienden of visueel gehandicapten (muv de Tablets) en voor dyslectici.

Toekomst
Wilt u wel de voordelen van een Daisy speler maar bent u op zoek naar een hulpmiddel met meer mogelijkheden? Er is een Samsung Galaxy Tablet beschikbaar inclusief Daisy speler. Naast de Daisy functie kunt u de tablet gebruiken voor alle bekenden doeleinden zoals het gebruik van internet, het lezen van mail, het plaatsen van foto’s en het downloaden van Android apps.
Inclusief: SD-kaart slot, USB-stick aansluiting en internetaansluiting, adapter en accu
Intern geheugen: 2GB
Speeltijd: maximaal 5 uur
Oplaadtijd: 4 uur
Afmetingen: 17,2 cm x 22 cm x 5,6 cm.
Gewicht: 1,2 kg