Woordhelder

Productinfo - Stripboeken op AVI-niveau

Stripboeken op AVI bestellen

De stripboeken

stripboek op avi niveau

Strips op leesniveau, even een andere manier om kinderen met plezier te laten lezen. Dat is het idee achter de reeks Kijk en Lees. Als je net leert lezen, gaat er een wereld voor je open. En hoe kun je die wereld nou beter ontdekken dan met een leuk stripboek op je eigen leesniveau? Daarom zijn er in totaal zestien educatieve stripboeken gemaakt speciaal voor lezers uit groep 3groep 4groep 5 en groep 6 vol met korte grappige verhaaltjes.

Lezen volgens de AVI methode
AVI is de naam van het leesvaardigheidssysteem van Cito dat bestaat uit twaalf leesniveaus. Alle niveaus zijn gekoppeld aan de groepen in het basisonderwijs. Daar gebruiken ze de AVI richtlijnen om het leesniveau van de leerling te bepalen en de voortgang te meten. Met leesoefeningen en boeken op AVI oefent de leerling met lezen: per AVI leesniveau neemt het aantal woorden en de complexiteit van de teksten toe. Lees hier meer over AVI lezen en de verschillen tussen de AVI leesniveaus.

AVI lezen met strips zijn een laagdrempelige manier om het lezen (weer) leuk te maken. Naast beginnende lezers hebben ook kinderen met een lees- en motivatieprobleem veel baat bij de ondersteuning van tekeningen bij de teksten.
Beelden zeggen meestal meer dan woorden. De striptekeningen helpen beginnende lezers dan ook flink op weg om het verhaaltje te kunnen begrijpen. Zonder een woord te lezen, zitten ze vaak al in het verhaal. Ze raken snel gemotiveerd om de dialogen te lezen en zo het hele verhaal te snappen. Dit maakt de boeken heel toegankelijk. Maar het belangrijkste is dat het vooral grappige boeken zijn, die kinderen daarom ook met plezier openslaan.

Er zijn 2 sets van drie stripboeken voor groep 3 (AVI start, M3 en E3), er is een set voor groep 4 (E3, M4 en E4), groep 5 (E4, M5 en E5) en groep 6 (E5, M6 en E6). Een set bestaat uit 3 stripboeken met per boek 32 pagina's.

Wat doet het?

De grote voordelen van werken met deze boeken is dat er veel korte strips in staan en er dus veel korte leessprintjes gemaakt worden. De boeken zijn aantrekkelijk vormgegeven en motiveren de leerling om te lezen. Het brengt het plezier in lezen terug. Voor leerlingen met leesproblematiek zijn de strips erg goed inzetbaar. De strips zijn zo geschreven dat oudere leerlingen op een lager leesniveau de strips niet als flauw of kinderachtig ervaren.

Een set van 3 stripboeken bestellen?

Bekijk de stripboeken hier in onze webshop.