Woordhelder

Dyslexie op de werkvloer

werknemer-dyslexieWerknemers met dyslexie

Op de werkvloer heerst vaak een taboe op dyslexie. De werknemer met dyslexie vindt het lastig om kenbaar te maken dat dyslexie voor hem of haar een groot probleem is. Dit kan de mogelijkheden van deze medewerkers ernstig beperken.

Het is hoog tijd om taboes op dyslexie te doorbreken. De generatie die nu start met werken, praat al veel makkelijker over dyslexie. Deze jongeren zijn gewend dat er op school veel aandacht is voor dyslexie en dat er technische mogelijkheden zijn om iemand met dyslexie goed te ondersteunen. Voor de groep werknemers tussen de 30 en 65 jaar geldt dit veel minder.

Het zou een enorme stap voorwaarts zijn als dyslexie op de werkvloer wordt benoemd en het onderwerp bespreekbaar wordt. Als de drempel weggenomen wordt om te zeggen: ‘Ik heb moeite met het lezen van teksten en ook het opstellen van een e-mail vind ik lastig. Kan ik daarmee geholpen worden?’ dan zou dit voor velen een enorme opluchting zijn.

Woordhelder wordt regelmatig uitgenodigd bij bedrijven om een gesprek aan te gaan over de mogelijkheden voor werknemers met dyslexie. Vaak starten we met een pilot van ClaroRead. De mogelijkheid om teksten voor te laten lezen, wordt enorm gewaardeerd.

Neem contact met ons op om geheel vrijblijvend een afspraak in te plannen.